Gemini Kangeroes

Oliebollentoernooi Gemini-Kangeroes ouderwets gezellig

Afgelopen vrijdag 29 december was de Vliethorst weer het decor voor het jaarlijkse oliebollentoernooi. Terwijl het buiten regende en onweerde, streden 8 gemixte teams van A- en B-jeugd, senioren en recreanten en enkele introducés daar tegen elkaar voor de felbegeerde gouden oliebol. Meer dan 60 volleyballers wilden dit toernooi, wat voor het laatst 4 jaar geleden is gehouden, niet missen.

Om 19:30 trapte het toernooi af na een warming up georganiseerd door Sven. Daarna speelden alle teams telkens een wedstrijd tegen de overige teams. De wachtende teams en enkele toeschouwers konden genieten van spectaculaire rally’s, waarbij Tjeerd van Heren 1 zijn tot nu toe verborgen talent van wedstrijdspeaker ontdekte. Er werden halsbrekende toeren uitgehaald om te voorkomen dat de bal op de grond belandde en werd vooral ook veel gelachen. Sommige teams hadden zich voor de gelegenheid in een feestelijke uitdossing gehesen, al dan niet om de tegenstander op het verkeerde been te zetten. In de pauze kon iedereen genieten van een drankje en de vele oliebollen die door vrijwilligers waren gebakken voor de deelnemers. Nadat alle wedstrijden gespeeld waren, stonden twee teams (2 en 7) op de gedeeld eerste plek. Dat betekende een finaleronde, die met 14-10 door team 7 werd gewonnen. De gouden oliebol kon dus omhooggehouden worden door het team bestaande uit Eline, Julia, Jip, Ruud, Marije, Sjoerd, Thomas en Joëlle, aangemoedigd door Lise (foto door Yudith Haveman). Een mooie prijs om het volleybaljaar 2023 mee af te sluiten.

Door het jaar heen organiseert Gemini-Kangeroes verschillende leuke activiteiten voor haar leden. Wil jij een keer meespelen? Kijk dan op www.gemini-kangeroes.nl om je aan te melden of stuur een mailtje naar tcvoorzitter@gemini-kangeroes.nl