Drie volleybalteams Gemini-Kangeroes kampioen

Niet een, geen twee, maar drie volleybalteams van de Voorschotense volleybalvereniging Gemini-Kangeroes mogen zich kampioen noemen in de verschillende klasses waarin zij uitkomen. Dames 1, een team van recreanten èn de jongens A1 gingen er dit seizoen met de prijzen vandoor. Op een gewone vrijdagavond wisten de jongens A1 in sporthal De Vliethorst in Voorschoten de titel binnen te halen. Vooraf was al duidelijk dat na deze wedstrijd de competitie beslist zou kunnen zijn, maar daar moest nog wel voor gewerkt worden. Werd de eerste set nog wat stroef gewonnen met 25-21, de daaropvolgende sets werden 25-12, 25-16 en 25-14 gewonnen en daarmee was de titel binnen. Bloemen en een meer dan verdiende kampioens-schaal vol patat voor het team!

Begin april speelden de recreanten XR2 een knallende en alles bepalende wedstrijd tegen VCS XR3. Ook hier gold dat op voorhand duidelijk was dat drie gewonnen sets voldoende was voor de titel. Na drie gewonnen sets werd er al even kort feestgevierd op het veld waarna het team ook de ook de vierde set naar haar hand wist te zetten.

Tot slot begon zaterdag 6 april het eerste damesteam aan de wedstrijd die zij nog moesten winnen om zich kampioen te mogen noemen. De eerste set begon sterk: de verdediging stond goed, de set-ups waren gevarieerd en in de aanval werd veel gescoord. Ook de tweede set werd gewonnen, maar tijdens de derde set nam de spanning het over en won tegenstander. Toegejuicht door een flinke schare thuispubliek, waaronder de spelers van de Heren1 en Heren2, herpakten de dames zich en sleepten met 25-18 de winst binnen. Met maar één verloren wedstrijd in de hele competitie promoveren zij verdiend naar de promotieklasse. Dat toevallig op deze laatste thuiswedstrijddag van het seizoen een barbecue gepland stond voor de leden van Gemini-Kangeroes èn het zaterdag heerlijk lenteweer was, maakte het kampioenschap extra feestelijk!

Is volleybal iets voor jou? Enthousiast geworden door deze mooie resultaten en benieuwd of het spelletje bij jou zou passen? Kom dan eens kijken of, leuker nog, proeftrainen. Als je daarna denkt dat volleybal jouw nieuwe sport is, bekijken we of er een geschikt team is waar je kunt instromen. Via de QR-code kom je op onze website en kun je zien waar en wanneer we trainen. Of meld je gelijk aan om een paar keer vrijblijvend mee te trainen: tcvoorzitter@gemini-kangeroes.nl