Ook volleybalmini’s Gemini-Kangeroes in de prijzen

Ook volleybalmini’s Gemini-Kangeroes in de prijzen

In navolging van Dames1, jongens A1 en een recreantenteam die ondanks kampioen werden, behaalden zaterdag 13 april in sporthal de Wasbeek in Sassenheim twee teams volleybalmini’s van Gemini-Kangeroes een podiumplaats. Op het negende en laatste toernooi in de CMV-competitie (Cool Moves Volleybal, tm 12 jaar) van het seizoen kwamen maar liefst 5 teams van Gemini-Kangeroes in actie.

Felix, Sebastiaan, Lucas en Freek (N4-2) begonnen met een comfortabele voorsprong van 12 punten aan het laatste toernooi. Met goede services en mooie verdedigende acties maakten de jongens hun favorietenrol waar: alle wedstrijden werden gewonnen. Een gouden medaille en een beker was het resultaat. Op het andere veld speelden Mila, Vita, Emily en Fiene (N4-1), ondersteund door mascotte Lala de Koala, spannende wedstrijden tegen Liusna, Waterlanders en Castellum. Het ging erg gelijk op en er werd voor elke bal gestreden: twee keer gelijk en twee keer winst en een gedeeld 6e plaats overall. Na een korte pauze ging het toernooi door met Milou, Tessa, Fien en Imke (N5-1). Elke wedstrijd was een dubbeltje op zijn kant: vier keer eindigde de wedstrijd in een 2-2 gelijkspel. Een gedeeld 7e plaats voor het team dit seizoen. Als laatste kwamen de teams van Niveau 6 aan de beurt. De meiden Ece, Olivia, Amy, Tess en Marjanna (N6-1) hebben weer laten zien dat ze gegroeid zijn in het spel en vooral ‘samenspel’. De ouders stonden een paar keer met kippenvel langs de lijn, door mooie acties. Voor Reya, Mila, Myrthe, Imke en Stella van N6-2 kon het nog alle kanten op. De moeilijkste en spannendste wedstrijden werden tegen Habithuis uitgevochten. Alleen tegen de (grotere) meiden van RVV Habithuis werd 1 puntje gepakt. De (ook grotere) jongens waren net wat sterker. Na 3 thrillers van wedstrijden en 1 servicepot sloten de meiden het toernooi af met een verdienstelijke 3e plaats.

Met twee podiumplaatsen was het een mooi einde van dit CMV seizoen. Op naar het volgende seizoen met nieuwe kansen en vooral speelplezier! Iets voor jou? Misschien is volleybal wel iets voor jou. Kinderen vanaf 6 jaar worden bij Gemini-Kangeroes spelenderwijs de kneepjes van het volleyballen bijgebracht door enthousiaste trainers. Eerst doen ze veel spelletjes met en zonder bal en zijn de kids vooral lekker aan het bewegen. Maar gaandeweg gaat dat steeds meer op echt volleyballen lijken en zo leren ze stap-voor-stap het echte wedstrijdspel. Naast de trainingen en wedstrijden zijn er ook vaak leuke activiteiten. Van onze gezellige jeugd-kamp tot een Halloweentraining. Kom dus eens kijken of, leuker nog, proeftrainen. Via de QR-code kom je op onze website en kun je zien waar en wanneer we trainen. Of meld je gelijk aan om een paar keer vrijblijvend mee te trainen: tcvoorzitter@gemini-kangeroes.nl

Met dank aan onze sponsoren