Gemini Kangeroes

Geslaagd bezoek burgemeester

Op dinsdag 6 februari heeft de burgemeester van Voorschoten, Nadine Stemerdink, een bezoek gebracht aan sporthal de Vliethorst.

Volleybal was de sport waarop ze op haar zesde verliefd werd en letterlijk haar eerste liefde noemde. Door privé omstandigheden moest ze er in 2005 noodgedwongen mee stoppen. De burgemeester was dan ook verheugd dat ze werd uitgenodigd door het bestuur van Gemini-Kangeroes om eens kennis te maken.

Dat de burgemeester ooit heel goed kon volleyballen (eredivisie bij voormalig Starlift in Voorburg) was goed te zien toen ze even meedeed met Jongens C1 en meteen een bal van de grond dook. En die ene foute pass, daar kon ze maar moeilijk mee leven.

Het bezoek van de burgemeester ging gepaard met de bekendmaking van de ontvangst van € 3.540,= van de gemeente Voorschoten. De toegekende subsidie, bedoeld voor met name het opleiden van nieuwe trainers, is meer dan welkom om onze doelstellingen voor het uitbreiden, opleiden en begeleiden van het trainersbestand te kunnen realiseren.

Na een korte toespraak van de burgemeester waarin ze het belang van teamsport en andere belangrijke leermomenten op een club benoemde, was het tijd voor een groepsfoto waarna Jasper en Nathan (JC1), Laura (DS1), Stijn (HS1) en Douwe (HS2) samen met een afvaardiging van het bestuur om de tafel gingen voor een goed gesprek.

Leuke, kritische en verrassende vragen werden op de burgemeester afgevuurd. Alles werd keurig beantwoord en met een paar punten gaat ze zelfs aan de slag.

Op de vraag of ze zelf weer wil gaan volleyballen bleef wilde ze nog geen definitief ja of nee zeggen. Of ze binnenkort een keer wil komen kijken naar de wedstrijden was het antwoord in ieder geval volmondig ja.

Na een leuke, nuttige, interessante en gezellige avond ging de burgemeester bijna een uur later dan afgesproken weer huiswaarts.