Recreatievolleybal

Voor degenen die volleybal een leuke sport vinden, maar niet (meer) in de reguliere competitie willen spelen, bieden wij de mogelijkheid om recreatief volleybal te spelen. Onze recreatie-afdeling is op 17 november 1980 opgericht en blijkt te voorzien in de behoefte van vele volleyballers.

Er zijn diverse trainingsgroepen. De “pure” recreanten die tijdens de training onderling vrijblijvende wedstrijden spelen en de competitiespelende recreanten. Deze laatste leden doen mee in de Nevobo-recreatiecompetitie, maar hoeven niet afkomstig te zijn vanuit dezelfde trainingsgroepen. De recreatiecompetitie kent een minder aantal wedstrijden dan de reguliere competitie én de wedstrijden worden (bijna) altijd op een doordeweekse avond gespeeld. Gemini-Kangeroes beschikt op dit moment over drie mixteams en één herenteam die meedoen aan deze competitie.

Trainen en recreatiecompetitie

Op donderdagmiddag traint een (oudere) damesgroep. Een “sport-overdag-“gelegenheid voor ouderen die al meer dan 30 jaar bestaat. Op dinsdag en donderdagavond trainen dames en heren samen. Vanuit de dinsdaggroep nemen twee mixteams deel aan de recreatiecompetitie. Op vrijdagavond traint een groep heren waaruit het herenrecreatieteam is samengesteld.

De thuiswedstrijden in de recreatiecompetitie spelen we op vrijdagavond.

Meestal worden de trainingen gestart met een warming-up en enkele basisoefeningen en wordt er daarna een partijtje gespeeld. Het spelniveau varieert van beginners tot ex-competitiespelers. Bij de indeling wordt geprobeerd zoveel mogelijk rekening te houden met deze verschillen.

Wil je meer informatie over recreatievolleybal?

Neem dan contact op via rkalmeijer@gemini-kangeroes.nl

4 redenen

Waarom je zou moeten volleyballen bij de Gemini Kangeroes volleybalvereniging:

  • Diverse teams: Bij ons vind je teams voor alle leeftijden en niveaus, van beginners tot ervaren spelers.
  • Toegewijde coaches: Onze coaches zullen je begeleiden om je vaardigheden te verbeteren en je te ondersteunen.
  • Gemeenschap: waar samenwerking en plezier voorop staan.
  • Succes op en buiten het veld: We streven naar succes op het volleybalveld en bouwen tegelijkertijd levenslange vriendschappen.

36.jpg
33.jpg
42.jpg
gemini-kangeroes-olliebollentoernooi-1.jpg

Contributie

Alle leden betalen uiteraard contributie. Daarnaast is iedereen verplicht lid van de Nederlandse Volleybal Bond (Nevobo) en zijn de leden ook de (verplichte) bondscontributie verschuldigd.

Bij Gemini-Kangeroes wordt de hoogte van de contributie bepaald naar het aantal uren dat men traint en het niveau waarop men uitkomt in de competitie. De vereniging kent ook “niet spelende” leden. Vaak zijn dat oud-spelers, die de band met de vereniging willen behouden. Deze basisleden betalen een gering contributiebedrag. We zien deze leden regelmatig bij bijzondere activiteiten. We kennen ook donateurs. Deze mensen zijn geen lid, maar steunen de vereniging met een variabele financiële bijdrage.

Recreanten Club Bond Totaal
Maandag €264 €48 €312
Dinsdag €264 €48 €312
Woensdag €220 €32 €252
Donderdag €220 €32 €252
Vrijdag €264 €48 €312

Bij (her)aanmelding is een inschrijfgeld verschuldigd van € 6,00. Jaarlijks wordt door de ledenvergadering de contributie definitief vastgesteld.

Springende kangoeroe

Kom gerust een keer kijken en meedoen

Voor meer informatie over recreatievolleybal kun je terecht bij Robin Kalmeijer

Mail Robin

Met dank aan onze sponsoren