Volleybalvereniging Gemini-Kangeroes

Over de vereniging Gemini-Kangeroes

Volleybalvereniging Gemini-Kangeroes is een vereniging van zo’n 250 leden, in leeftijd variërend van zeven tot ruim tachtig jaar. De Voorschotense volleybalvereniging Gemini is opgericht op 21 mei 1965. Op 4 april 1973 heeft de fusie plaatsgevonden met de Leidse volleybalvereniging Kangeroes en zo is de vereniging aan zijn huidige naam gekomen. De vereniging Kangeroes (opgericht in 1957) is weliswaar ouder dan Gemini, maar de oprichtingsdatum van Kangeroes is tot in 2011 onvindbaar geweest. Voor het vaststellen van jubilea wordt dan ook de oprichtingsdatum van Gemini gehanteerd.

Wat is in grote lijnen ons clubbeleid?

Het jeugd- en minivolleybal heeft vanaf de oprichting van Gemini altijd een prominente plaats in de vereniging gehad. En heeft dat nog steeds. De vereniging probeert voor alle leeftijden en binnen zoveel mogelijk vaardigheidsniveaus het spelen van volleybal voor de jeugd mogelijk te maken.

Bij de seniorenteams streven we met ons eerste dames- en herenteams naar een vaste plaats in de 3e divisie. Een uitschieter naar de 2e divisie behoort tot de mogelijkheden. 

Achter de eerste teams proberen we de tweede teams aan te laten sluiten qua speelniveau. De tweede teams zouden de kweekvijvers voor de eerste teams moeten zijn. Bij de overige teams richten we ons vooral op de breedtesport. Uiteraard staat presteren in de sport altijd voorop, maar het echte “moeten” is geen doelstelling bij deze teams.
Voor de recreatie-afdeling geldt dat de vereniging op iedere dag van de week recreatief volleybal wil aanbieden. Dat lukt ons al enkele jaren met de vier avondgroepen. En op woensdagochtend kent de vereniging ook het redelijke unieke “Sport Overdag”.

Wil je zelf eens komen meetrainen en kennismaken?
In ons Informatieboekje is alle informatie over de trainingsgroepen, -tijden en –locaties te vinden. Wil je komen meetrainen? Meld dat dan even via info@gemini-kangeroes.nl. Dan kunnen wij de trainer vooraf informeren. Via dit mailadres kun je ook eventuele vragen stellen.

We hopen dat we je snel zullen zien in één van onze zalen.